keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Käsityöpaja, maalausta ja syntymäpäivät

Oli hienoo herätä aamulla kun toivotetaan hyvää syntymäpäivää hienon kakun kanssa. Vähemmän hienoa on, että kun nouseen niin kutsutulla sänkyhetekalla istumaan patjan alla olevat laudat rusahtavat sijoiltaan. Eniveis olen todella onnellinen.

Tanelin lähettämä postipakettikin tuli ajoissa. Se sisälsi hirveän määrän salmiaikkia, Nikolai Gogolin Kuolleet Sielut, Günther Grassin Koiravuosia, Batman sarjisalbumin, johon perustuu Batman Begins -leffa ja Hobitti DVD:n
Kuukausi takaperin kun äiti oli käymässä Tampereella, sain yhden synttärilahjan etukäteen ja säästin sen sitten täksi päiväksi. Sieltä tuli sitten muistikirja. Jee
Näillä mä pärjään varmaa aika hyvin heinäkuun loppuun.


Venäläinen kalenteri tietää mikä päivä on

Paljon onnea vaan

En tiedä mihin tää päivä viel menee. Ollaan tehty käsi tänään nukeille. Mian blogista voi kattoa enemmän todistusaineistoa tästä operaatiosta.

Viime viikko siis oli pelkkää maalaamista. Ei sen enempää. Tuskaisin homma oli kolmen päivän urakka, maalata lattian sapluunalla kukkia. Jokaisessa kukassa oli neljä väriä. Ja ne piti töpöttää superlonilla yksi kerrallaan. Eli yhden kukan kanssa meni noin 7 minuuttia. Kukkia tuli lattiaan 144. Ja meitä oli enemmän ja vähemmän tekemässä. Sen lisäksi jokatoiseen väli tuli pikkuruinen kukka johon tuli kahta väriä. Siinä meni sitten vain pari tuntia. Mutta voi jukra sitä urakkaa. Nyt kun oon työskennelly jotain muuta, esim nukkejen parissa huoneessa, minuu ihan uuvuttaa kattoa lattiaa kun nään itteni kyykistelemässä ja tekemässä sitä.
Jaan nyt tämän kukkaprosessin teidän kanssa:

Ensimmäinen kukka 144:stä

Kolme tekee yhtä kukkaa

Sapluuna irti!

 Voilà!

Sitten iski epätoivo, kuinka hidasta homma on.. Mutta ei auttanut muu kuin jatkaa..

Tässä sitten kuva vaihe vaiheelta miten tämä kukkanen tehdää. Alettiin tokan päivän kohdalla puhuu jo tekniikoista, joka kuulosti tosi huolestuttavalta. Mietin tehdessäni tuntitolkulla jotain kukkialattiaan tekniikkaa, millä saan parhainta jälkeä? Väen vängällä alettiin jopa ettiä hyötyä siitä.
No mitä meen valittaa. Itsepä googletin tuon kuvion ja ehdotin..


1. Teippaa kuvio lattiaan. Kuvio on siis ensin leikattu kirurgiveitselle millin tarkasti.

2. Aloita punaisesta väristä, koska sitä on lähestulkoon eniten, ja pistää sapluunan tarttumaan jotenkuten lattiaan ettei se liiku enempiä.

3. Siirry siniseen. Punaisen ja sinisen jälkeen on helpointa tehdä vihreä.

4. Tee vihreä seuraavaksi, ja iloitse että yksi kukka on jo lähes tulkoon valmis!

5. Töpötä keltainen kukka joka on kaikken helpoin. Ota sapluuna irti varovasti.

6. Jatka kunnes olet tehnyt 144 ja siirry sitten pienempien kukkien tekoon.

Väänsin näitä kahtena iltana yksiseni, kun halusin omaa aikaa. Lattia oli jäätävän kylmä, että ihme, etten saanut virtsatientulehdusta..
Sitten kolmantena päivänä. Sain kaiken valmiiks. Lattia oli enää yhtä kukkaa vailla. Säästin sen vartavasten..

Viimeisen teko oli vaikeaa, kun kaikkialla ympärillä oli vielä vastamaalattuja kukkia.

Sitten maalasimme seuraavana päivänä lopun lattiaa keltaiseksi. Eli maanantaina 20. päivä.
Nyt on voittajafiilis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti